De Zoete boerderij - Ledeacker

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Oog voor duurzaamheid en klimaat

De Zoete boerderij is het kersverse bedrijf van Stan van Lanen, gelokaliseerd in het kleine plaatsje Ledeacker. Tijdens zijn opleiding aan de HAS in ’s Hertogenbosch leerde Stan de teelt van de zoete aardappels kennen. Vanuit deze kennis, na 2 jaar experimenteren én vanwege zijn passie voor de agrarische sector en het ondernemerschap richt Stan in 2021 zijn bedrijf op.

De zoete aardappel (eigenlijk geen “aardappel”, maar een “bataat”) die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt, wordt voornamelijk geteeld in Noord-Amerika. De zoete aardappels die in Nederland geconsumeerd worden, zijn dus veelal afkomstig uit het buitenland. Met het oog op duurzaamheid en klimaat wil De Zoete Boerderij hier verandering in brengen; lokale zoete aardappels, te koop op de boerderij zelf en bij groentewinkels, supermarken, horecagelegenheden en grootverbruikers. Door de zeer gevoelige zoete aardappels handmatig te oosten wordt de optimale kwaliteit behaald voor de klant en eindgebruiker.

Om het assortiment uit te breiden teelt De Zoete Boerderij tevens rode uien, geteeld zonder gewasbeschermingsmiddelen tegen onkruiden en een minimaal gebruik van middelen tegen schimmels en plagen om het product zo duurzaam mogelijk te telen.

Uiteindelijk worden deze twee producten verwerkt tot een heerlijke zoete aardappelsoep, vol vitaminen en passie van een startende ondernemer.

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

De Zoete boerderij
Kerkveld 5
846 AL, Ledeacker
T. 06 29446465