Gerrits eieren - Rijkevoort

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Gelukkige kippen leggen het perfecte ei

Het familiebedrijf Gerrits Eieren is door Gerrit Gerrits in 1960 opgericht. De zonen Anton en Bas stapten later in en nu is ook kleinzoon Koen van de partij. Op twee locaties, in Rijkevoort en Beugen, leven zo’n 70.000 bruine scharrelkippen in dier- en milieuvriendelijke stallen met meer leefoppervlak. Tien jaar geleden zijn de activiteiten verbreed en is ingezet op een volledige ketenaanpak. Dagelijks worden maar liefst 63.000 eieren gesorteerd, verpakt, vermarkt en getransporteerd naar diverse winkels, horeca en grootverbruikers. De eieren worden tevens aan de consument geleverd via de Boerderijautomaat, waarin ook andere streekproducten verkrijgbaar zijn.

Het verpakken van de scharreleieren is aan strenge wettelijke regels gebonden. Maar daarnaast stelt Gerrits Eieren zelf ook hoge eisen aan het eindproduct; een schoon ei in diverse gewichtsklassen met een mooie egale bruine kleur en een donkergele dooier èn heerlijk van smaak! Eieren met een ‘schoonheidsfoutje’ worden verwerkt tot flessen eigeel/-wit, advocaat, eiwitdrank en zelfs tot eipasta.

De basis voor dit topproduct van constante kwaliteit is een legkip die goed in haar vel zit. De darmflora moet goed in balans zijn door gezonde voeding en vers water. In een goed stalklimaat met optimale ventilatie en mooi droog strooisel kan de kip zich ‘droogbadderen’. Zij kan zich in alle rust terugtrekken in een hokje met een rood ‘gordijntje’ ervoor om het ei van de dag te leggen. Kortom, een heerlijk rustig kippenleventje. Een praktische Gerrits-stelregel: gaat het de kip goed, dan gaat het ons ook goed!

“…Onze scharrelkippen maken deel uit van ons team. Gaat het onze kippen goed, dan gaat het ons ook goed…”

Pluspunten

  • Familiebedrijf in derde generatie
  • Dier- en milieuvriendelijke stallen
  • Complete keten in eigen hand
    Kakelvers product
  • Scherpe kwaliteitscontrole
  • Dagelijks levering met eigen transport
  • Strenge hygiëne

Certificering/awards

  • IKB Ei (kwaliteitszorgsysteem voor de productie van eieren)

  • HACCP Hygiënecode

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Gerrits Eieren BV
Papenvoortsedijk 4A
5447 NG Rijkevoort
T: 0485 371 428
M: info@gerrits-eieren.nl
www.gerrits-eieren.nl