Harrie Linsen aardbeien - Maashees

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Van plantenstek tot mooie aardbei

In het Noord-Brabantse Maashees ligt het aardbeienteeltbedrijf van Harrie Linssen. Als zoon van een vollegronds aardbeienteler, volgde hij de Hogere Agrarische School. Harrie kreeg al vroeg affiniteit met het product aardbei en deed in Wageningen en Meterik onderzoek naar vruchtwisseling, gewasbescherming en bemesting in de aardbeienteelt. In 2004 besloot hij zijn eigen aardbeienteeltbedrijf te starten. Eerst werd een koude tunnel van 5000 m2 gebouwd en vervolgens huurde hij een nabij gelegen kas van 7000 m2. Later volgde de buitenteelt op een perceel van 1 hectare.

Het stekken en kweken van het plantmateriaal heeft Harrie Linssen in eigen hand en daarmee is de hele cyclus compleet. Door de combinatie van koude tunnel, verwarmde kas en buitenteelt kan aardbeienteeltbedrijf Harrie Linssen – in tegenstelling tot de meeste van zijn collega’s die of alleen in de kas of alleen in de buitenlucht telen – het gehele groeiseizoen van april tot november elke dag verse aardbeien leveren. In het najaar worden op het plantenveld inwendig in de planten bloemen aangelegd waaruit in het volgende seizoen de vruchten groeien. In de vriescel worden deze planten dan min of meer in winterslaap gehouden. Zo kan men buiten het reguliere buitenseizoen de aardbeienplanten laten ontwaken, het groeiproces in gang zetten en diverse maanden oogsten.

Linssen teelt het ras Elsanta en zet voor de biologische plaagbestrijding van trips en witte vlieg natuurlijke vijanden als sluipwespen en roofmijten in. De bestuiving in de kas gebeurt met bijenvolken van een lokale imker en met hommels. De aardbeien vinden rechtstreeks hun weg naar de consument via huisverkoop. De overige productie gaat naar de groothandel.

“…De aardbei is een heerlijk en visueel aantrekkelijk product, dat veel teeltaandacht vraagt. Onze kracht is goed teamwerk…”

Pluspunten

  • Hele cyclus van stek tot eindproduct in eigen hand
  • Biologische bestrijding
  • Korte keten en rechtstreekse levering
  • Hoge kwaliteit
    Supervers: geoogst en geleverd in één dag
  • Ruime teeltkennis en onderzoekservaring

Certificering/awards

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheidssysteem voor teeltbedrijven

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Aardbeienteeltbedrijf H. Linssen
Op den Bosch 4
5823 CG Maashees
T. 0478 636 908
M: h.m.j.linssen@hetnet.nl