Janssen Fruitbedrijf - Deest

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

De innovatieve kersenkampioen

Maatschap Janssen Fruitbedrijf is een familiebedrijf in Deest, opgericht in 1961 en aanvankelijk gericht op teelt van aardbeien, frambozen, bramen, appels en peren. Rob Janssen nam in 1991 het bedrijf over en stippelde met pioniersgeest zijn eigen nieuwe koers uit. Hij maakte een bewuste keuze voor peren, maar vooral kersen, de vrucht die symbool staat voor ‘vruchtbaarheid en wedergeboorte’. Kersenteelt is zijn passie en met twee kersenrassen Kordia en Regina ontwikkelde hij het topmerk Cerisa.

De kwaliteit van de Cerisa-kers wordt vooral bepaald door de zorgvuldige, handmatige selectie van de allerbeste kersen uit de oogst: supervers, minimaal 28 mm, mooi van vorm, donkerrode volle kleur, voortreffelijk van smaak en bite. De Cerisa-kers wordt gewaardeerd door patissiers en topkoks in sterrenrestaurants en is een onmisbaar onderdeel van culinaire hoogstandjes. Omdat de Cerisa-kers elk jaar slechts een ‘kersentijd’ (juli/aug) verkrijgbaar is, zocht fruitbedrijf Janssen de samenwerking met een kas-kersenteler. Het oogstseizoen kan hierdoor met ca. 1 maand (juni) worden vervroegd. Tijdens het kersenseizoen staan consumenten bij de Janssen-huiswinkel voor vers geplukte kersen in de rij, het grootvolume gaat naar de groothandel.

Vanuit het ‘no-waste’ principe wordt het productieoverschot ingevroren en later verwerkt tot heerlijk kersensap zonder kunstmatige toevoegingen. De focus ligt echter op de levering van het verse product: een volrode glanzende kers met een frisgroene steel en bovenaan het aanhechtingsstukje dat werkt als een kurk op een wijnfles. Dit is Cerisa in optima forma, klaar voor de geschenkdoos of het culinaire topgerecht.

“…Kersenteelt is mijn oprechte passie. Kwaliteitsbewustzijn en vruchtbare samenwerking ons onderscheidende vermogen…”

Pluspunten

  • Jarenlange teeltervaring vanaf 1961
  • No-waste principe
  • Zorgvuldige selectie en topkwaliteit
  • Cerisa topproduct in hoger segment
  • Versheid, kwaliteit en smaak centaal
  • Boomgaardoverkapping: vorst/zonbescherming en leveringszekerheid

Certificering/awards

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven

  • Milieukeur

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Maatschap Janssen Fruitbedrijf
Van Heemstraweg 15
6653 KA Deest
T: 0487 512 282
M: mtsjanssendeest@hotmail.com